featured

Van Uden wordt Nedcargo

De bedrijfsonderdelen Van Uden logistics, forwarding en multimodal krijgen per 1 juni a.s. de naam van hun moederbedrijf: Nedcargo. Ook Eurobrokers uit Zellik, Belgie, dat vorig jaar door Nedcargo werd overgenomen, gaat verder onder deze nieuwe naam. De holding Van Uden Groep uit Rotterdam blijft overigens gewoon actief onder die naam en ook als grootaandeelhouder betrokken bij Nedcargo.

De directie van Nedcargo International b.v., waarvan de operationele activiteiten tot heden dus nog Van Uden werden genoemd, is blij met de doorvoering van de eigen naam per 1 juni. Nedcargo-directeur Diederik Antvelink: “De naamswijziging markeert een nieuwe fase voor ons. We zijn de laatste jaren flink gegroeid en hebben veel nieuwe activiteiten ontwikkeld. Kortgeleden hebben we onze visie en missie voor 2020 en onze nieuwe strategie vastgesteld, waarmee we werken aan de realisatie van een logistieke keten zonder verspilling van onder andere milieu, kosten, tijd en voedsel. Zo bieden we onze klanten een nog efficiëntere dienstverlening. Ook zijn we internationaal uitgebreid en gaan we een meer Europese koers varen. De internationaal makkelijker te onthouden naam Nedcargo past hier uitstekend bij.”

Krachtiger
Een andere reden voor naamswijziging is dat de naam Van Uden verwarring gaf met andere bedrijven, waaronder die van de Van Uden Groep, die evenals de Nedcargo-directie grootaandeelhouder is van Nedcargo, maar ook investeert in andere logistieke bedrijven en de ontwikkeling van logistieke vastgoedprojecten. Mededirecteur Roderick de la Houssaye: “Door die verwarring was er soms onduidelijkheid over de ‘tak van sport’ die wij bedrijven. Dit, terwijl we juist veel aandacht besteden aan een heldere positionering van onze activiteiten. Onder eigen naam Nedcargo komen we daarom krachtiger voor de dag.” Voor de goede orde dus nog even: Van Uden, per 1 juni dus Nedcargo, is specialist in de logistiek van voeding, drank en retail en opereert binnen drie divisies: logistics (opslag en ditributie), forwarding (expeditie en internationaal transport) en multimodal (binnenscheepvaart en de exploitatie van binnenvaartterminals).
Alle fysieke middelen, zoals vrachtwagens, warehouses, kranen en briefpapier, worden de komende maanden voorzien van de nieuwe Nedcargo-huisstijl, waarvan we hierbij een voorproefje tonen.